Nieuws

Blijf up to date met ons laatste nieuws

Fietsplan, WKR en salarisadministratie: Hoe zit het?

Wij krijgen regelmatig het verzoek om een werknemer via het fietsplan een fiets te verstrekken, vergoeden of ter beschikking te stellen. Alleen zijn er verschillende soorten fietsplannen en allen hebben verschillende gevolgen voor zowel de werkgever als de werknemer.

Lees verder

Kabinet vergoedt vanaf 1 november kosten energie-intensief mkb

Mkb-ondernemingen bij wie de energiekosten overeenkomen met minimaal 12,5% van de omzet, ontvangen een vergoeding van maximaal 160.000 euro via de regeling Tegemoetkoming Energiekosten (TEK). Deze energie-intensieve mkb’ers krijgen een compensatie van 50% van de energiekostenstijging boven een vastgestelde zogenoemde drempelprijs.

Lees verder

Top 10 Eindejaarstips

Welke fiscale maatregelen kun je als ondernemer dit jaar nog treffen die voordelig voor je kunnen uitpakken? Hoe kun je nu al slim inspelen op wijzigingen die vanaf 2023 gaan gelden? Tien praktische tips.

Lees verder

Highlights Belastingplan 2023

In het Belastingplan 2023 (Kamerstuk 36202) staan maatregelen die tenzij anders aangegeven, op 1 januari 2023 ingaan. Aan het Belastingplan 2023 ontlenen wij het volgende:

Lees verder

Belastingplannen voor 2023: wat weten we al?

Traditiegetrouw horen we de derde dinsdag in september wat het kabinet voor volgend jaar in petto heeft, ook op fiscaal gebied. Maar wat is nu al bekend voor 2023? Hierover geven wij tien belangrijke wijzigingen weer.

Lees verder

Belastingdienst start met rechtsherstel box 3

De staatssecretaris heeft de berekening van het rechtsherstel box 3 bekendgemaakt, waardoor de Belastingdienst vanaf 1 juli 2022 start met het rechtsherstel aan iedereen die op tijd bezwaar maakte tegen de aanslagen 2017 tot en met 2020. Doordat dit grotendeels geautomatiseerd gebeurt, hoef je zelf (nog) geen actie te ondernemen.

Lees verder